Blog

2022 kerti bútor trendjei

Kültéri bútortrendek 2022-ben

A szabadban való életünk már nem korlátozódik a ritkán megrendezésre kerülő társasági összejövetelekre. Az elmúlt évek történései nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ez mára már beépült a mindennapi életünkbe.

A legújabb kültéri trendek lehetővé teszik bárki számára, hogy ne csak nyáron, hanem gyakorlatilag egész évben minőségi időt tölthessenek a szabadban – köszönhetően a csúcsminőségű európai kültéri bútoroknak, amelyeket kifejezetten az itteni kiszámíthatatlan, szeszélyes időjárásra terveztek.

A GARDEN LIFE Outdoor Living olyan európai vezető márkákkal rendelkezik, mint az Ethimo, a Cane-line, a LIFE vagy a VONDOM, hogy csak néhányat említsünk, akik minőségi, elegáns kültéri bútorokat kínálnak. Ezek a bútorok tényleg minden fillért megérnek, nemcsak a nagyszerű stílusuk, az egyedülálló dizájnjuk, hanem tartósságuk miatt is.

EcoFriendly

A 2022-es luxus szabadtéri trendek előtérbe helyezik a környezetbarát bútorokat. Az emberek számára a kényelmen kívül fontossá vált az is, hogy természetes anyagokból készült termékeket válasszanak, amelyek hosszú élettartamukról is ismertek.
Egy kézzel készített fa ülőke, vagy a teakfából készült kültéri dohányzóasztal mind stílusos és hosszan viselhető darabok. A fa bútorok használatával otthonunkban is kicsit közelebb kerülünk a természethez.

Semleges színek

A másik, igazából évek óta növekedő népszerűségű trend a semleges színek használata. Ez a földszínekkel teli, finom színpaletta igazán fényűző és időtlen kültéri divatot teremt. A semleges színek sokféle dizájnhoz passzolnak, a legdivatosabb modern és minimalista darabokhoz is. Az egyszerű, nyugtató árnyalatok lehetővé teszik, hogy a táj és a környezet legyen inkább rivaldafényben.

Látványos dekorelemeket minden térbe!

Mutatós dekorációk elhelyezésével a kültéri élettere mindenkit lenyűgöz majd! Egy krómra fújt dekorgömb, vagy egy letisztult dizájnú lámpás-mécsestartó nagyszerűen néz ki, és olyan érzést kelt, mintha egy trópusi szigeten nyaralna. Dobja fel néhány színes huzattal ellátott kültéri párnával a kanapét, hogy a teraszon tartózkodás mindig színpompás legyen!

Kültéri konyhák

Az elmúlt másfél évben a főzést kedvelők számának növekedésével a kültéri konyhák népszerűsége is várhatóan növekedni fog, mivel az emberek szabadidejük nagy részét továbbra is otthon töltik. Az ún. szatellitkonyháktól, amelyek a beltéri konyha kiterjesztéseként szolgálnak az önálló konyhaszigetekig, amelyek önmagukban elegendő készülékkel, mosogatóval és előkészületi hellyel vannak felszerelve minden főzési igényének kielégítésére alkalmasak, egyaránt nagy érdeklődésre tarthatnak számot.

Privát szféra és védelem

Ahogy nő a szabadtéri tevékenységünk, úgy nő az igény a privát szféránk megőrzésére, az árnyékolásra és a természeti elemektől való menedékre. Legyen szó egy félreeső helyről, ahol zavartalanul lehet jógázni, vagy olyan helyről, ahol a laptop durva tükröződés nélkül használható, egy minőségi pergola, vagy egy mozgatható napernyő komoly védelmet nyújthat.

Modern otthon

Ahogy az emberek beépítik a külvilágot a mindennapi életbe, igyekeznek beépíteni az összes használt technológiát is otthonukba. Az olyan tevékenységekhez, mint a filmek streamelése, vagy az otthoni munkavégzés, sokan Wi-Fi-erősítőket használunk, hogy erősítsék vezeték nélküli jelet a szabadban. Mivel a legtöbb technológia zökkenőmentesen integrálható a kültéri lakóterekbe, ez nem változtatja meg drámai módon a kültéri lakóterek megjelenését vagy elrendezését, hiszen a beltéri eszközeink kellő körültekintéssel kitűnően átültethetők kültérre is.

Noha a kültéri munkafelületek száma nőhet, a technológia nem csak a kemény munkáról szól. A zene és a televízió beépítése továbbra is a legnépszerűbb szabadtéri technológiai igények közé tartozik. És vannak esztétikai újítások is, mint például a LED-es színváltó technológia.

Komfortérzetet növelő elemek

Különösen népszerűek azok a kiegészítők, amelyek segítségével hosszabb ideig kint tartózkodhatunk. Gondolunk itt a hűvösebb estéken kiváló szolgálatot nyújtó teraszmelegítő berendezésekre, valamint a hangulatos tűzrakó helyekig.

A 2022-es szabadtéri trendek mindegyike azt célozza, hogy a belső tereink legjavát a kültérre helyezzük. Ezáltal növelhetjük az otthonunk kinti tereinek kényelmét és hasznosságát, valamint javíthatjuk a kültéri életminőséget.

Vessen egy pillantást a GARDEN LIFE csúcskategóriás bútoraira, szerezzen inspirációt, fokozza kreativitását, és kezdje el segítségünkkel a kültéri nappali kialakítását!