GARDEN LIFE OUTDOOR LIVING

A weboldalunk el√©rhetŇĎs√©ge: http://gardenlifeoutdoor.hu

K√∂sz√∂ntj√ľk a Garden Life Outdoor Living oldal√°n.
C√©g√ľnk pr√©mium kateg√≥ri√°s k√ľlt√©ri b√ļtorokkal √©s k√ľlt√©ri kieg√©sz√≠tŇĎkkel foglalkozik. K√©rj√ľk, hogy szem√©lyes adatai v√©delm√©ben a weboldal √©s a shop haszn√°lata elŇĎtt olvassa el Adatkezel√©si T√°j√©koztat√≥nkat.

Adatkezelési tájékoztató

1. BevezetŇĎ
2. Fogalommeghat√°roz√°sok
3. Adatkezelési elvek
4. AdatkezelŇĎ adatai
5. Adatkezelés jogalapja
6. Adatkezelés célja
7. Kezelt adatok köre
8. Adatok kezel√©s√©nek idŇĎtartama
9. Adattovábbítás
10. Adatfeldolgozók
11. Cookiek
12. Adatbiztons√°g
13. √Črintettek jogai
14. Jogorvoslatok
1.¬†BEVEZETŇź

T√°j√©koztat√≥ rendelkez√©seinek kialak√≠t√°sakor a Laslo Sales Kft. k√ľl√∂n√∂s tekintettel vette figyelembe az Eur√≥pai Parlament √©s a Tan√°cs 2016/679 Rendelet√©ben (‚Äě√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet‚ÄĚ vagy ‚ÄěGDPR‚ÄĚ), az inform√°ci√≥s √∂nrendelkez√©si jogr√≥l √©s az inform√°ci√≥szabads√°gr√≥l sz√≥l√≥ 2011. √©vi CXII. t√∂rv√©ny (‚ÄěInfotv.‚ÄĚ), a Polg√°ri T√∂rv√©nyk√∂nyvrŇĎl sz√≥l√≥ 2013. √©vi V. t√∂rv√©ny (‚ÄěPtk.‚ÄĚ), tov√°bb√° a gazdas√°gi rekl√°mtev√©kenys√©g alapvetŇĎ felt√©teleirŇĎl √©s egyes korl√°tair√≥l sz√≥l√≥ 2008. √©vi XLVIII. t√∂rv√©ny (‚ÄěGrtv.‚ÄĚ) rendelkez√©seit.

A Laslo Sales Kft. adatkezel√©seivel kapcsolatosan felmer√ľlŇĎ adatv√©delmi ir√°nyelvek folyamatosan el√©rhetŇĎk a https://gardenlifeoutdoor.hu/adatvedelem c√≠men.

A Laslo Sales Kft. fenntartja mag√°nak a jogot jelen t√°j√©koztat√≥ b√°rmikori megv√°ltoztat√°s√°ra. Term√©szetesen az esetleges v√°ltoz√°sokr√≥l kellŇĎ idŇĎben √©rtes√≠ti k√∂z√∂ns√©g√©t.

Amennyiben k√©rd√©se lenne jelen k√∂zlem√©ny√ľnkh√∂z kapcsol√≥d√≥an, k√©rj√ľk, √≠rja meg nek√ľnk, √©s koll√©g√°nk megv√°laszolja k√©rd√©s√©t.

A Laslo Sales Kft. elk√∂telezett √ľgyfelei √©s partnerei szem√©lyes adatainak v√©delm√©ben, kiemelten fontosnak tartja √ľgyfelei inform√°ci√≥s √∂nrendelkez√©si jog√°nak tiszteletben tart√°s√°t. A Laslo Sales Kft. a szem√©lyes adatokat bizalmasan kezeli, √©s megtesz minden olyan biztons√°gi, technikai √©s szervez√©si int√©zked√©st, mely az adatok biztons√°g√°t garant√°lja.

2. FOGALOM MEGHAT√ĀROZ√ĀSOK

‚ÄĘ Szem√©lyes adat: azonos√≠tott vagy azonos√≠that√≥ term√©szetes szem√©lyre (“√©rintett”) vonatkoz√≥ b√°rmely inform√°ci√≥ azonos√≠that√≥ az a term√©szetes szem√©ly, aki k√∂zvetlen vagy k√∂zvetett m√≥don, k√ľl√∂n√∂sen valamely azonos√≠t√≥, p√©ld√°ul n√©v, sz√°m, helymeghat√°roz√≥ adat, online azonos√≠t√≥ vagy a term√©szetes szem√©ly testi, fiziol√≥giai, genetikai, szellemi, gazdas√°gi, kultur√°lis vagy szoci√°lis azonoss√°g√°ra vonatkoz√≥ egy vagy t√∂bb t√©nyezŇĎ alapj√°n azonos√≠that√≥.

‚ÄĘ Adatkezel√©s: a szem√©lyes adatokon vagy adat√°llom√°nyokon automatiz√°lt vagy nem automatiz√°lt m√≥don v√©gzett b√°rmely mŇĪvelet vagy mŇĪveletek √∂sszess√©ge, √≠gy a gyŇĪjt√©s, r√∂gz√≠t√©s, rendszerez√©s, tagol√°s, t√°rol√°s, √°talak√≠t√°s vagy megv√°ltoztat√°s, lek√©rdez√©s, betekint√©s, felhaszn√°l√°s, k√∂zl√©s tov√°bb√≠t√°s, terjeszt√©s vagy egy√©b m√≥don t√∂rt√©nŇĎ hozz√°f√©rhetŇĎv√© t√©tel √ļtj√°n, √∂sszehangol√°s vagy √∂sszekapcsol√°s, korl√°toz√°s, t√∂rl√©s, illetve megsemmis√≠t√©s

‚ÄĘ AdatkezelŇĎ: az a term√©szetes vagy jogi szem√©ly, k√∂zhatalmi szerv, √ľgyn√∂ks√©g vagy b√°rmely egy√©b szerv, amely a szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek c√©ljait √©s eszk√∂zeit √∂n√°ll√≥an vagy m√°sokkal egy√ľtt meghat√°rozza, ha az adatkezel√©s c√©ljait √©s eszk√∂zeit az uni√≥s vagy a tag√°llami jog hat√°rozza meg, az adatkezelŇĎt vagy az adatkezelŇĎ kijel√∂l√©s√©re vonatkoz√≥ k√ľl√∂n√∂s szempontokat az uni√≥s vagy a tag√°llami jog is meghat√°rozhatja.

‚ÄĘ Adatfeldolgoz√≥: az a term√©szetes vagy jogi szem√©ly, k√∂zhatalmi szerv, √ľgyn√∂ks√©g vagy b√°rmely egy√©b szerv, amely az adatkezelŇĎ nev√©ben szem√©lyes adatokat kezel.

‚ÄĘ √Črintett: az a term√©szetes szem√©ly, akire n√©zve az adatkezelŇĎ szem√©lyes adatokat kezel.

‚ÄĘ Az √©rintett hozz√°j√°rul√°sa: az √©rintett akarat√°nak √∂nk√©ntes, konkr√©t √©s megfelelŇĎ t√°j√©koztat√°son alapul√≥ √©s egy√©rtelmŇĪ kinyilv√°n√≠t√°sa, amellyel az √©rintett nyilatkozat vagy a megerŇĎs√≠t√©st f√©lre√©rthetetlen√ľl kifejezŇĎ cselekedet √ļtj√°n jelzi, hogy beleegyez√©s√©t adja az ŇĎt √©rintŇĎ szem√©lyes adatok kezel√©s√©hez.

‚ÄĘ Adatv√©delmi incidens: a biztons√°g olyan s√©r√ľl√©se, amely a tov√°bb√≠tott, t√°rolt vagy m√°s m√≥don kezelt szem√©lyes adatok v√©letlen vagy jogellenes megsemmis√≠t√©s√©t, elveszt√©s√©t, megv√°ltoztat√°s√°t, jogosulatlan k√∂zl√©s√©t vagy az azokhoz val√≥ jogosulatlan hozz√°f√©r√©st eredm√©nyezi.

3. ADATKEZEL√ČSI ELVEK

‚ÄĘ Kezel√©s√©t jogszerŇĪen √©s tisztess√©gesen, valamint az √©rintett sz√°m√°ra √°tl√°that√≥ m√≥don kell v√©gezni (‚ÄějogszerŇĪs√©g, tisztess√©ges elj√°r√°s √©s √°tl√°that√≥s√°g”).

‚ÄĘ GyŇĪjt√©se csak meghat√°rozott, egy√©rtelmŇĪ √©s jogszerŇĪ c√©lb√≥l t√∂rt√©njen, √©s azokat ne kezelj√©k ezekkel a c√©lokkal √∂ssze nem egyeztethetŇĎ m√≥don a 89. cikk (1) bekezd√©s√©nek megfelelŇĎen nem minŇĎs√ľl az eredeti c√©llal √∂ssze nem egyeztethetŇĎnek a k√∂z√©rdekŇĪ archiv√°l√°s c√©lj√°b√≥l, tudom√°nyos √©s t√∂rt√©nelmi kutat√°si c√©lb√≥l vagy statisztikai c√©lb√≥l t√∂rt√©nŇĎ tov√°bbi adatkezel√©s (‚Äěc√©lhoz k√∂t√∂tts√©g”).

‚ÄĘ Az adatkezel√©s c√©ljai szempontj√°b√≥l megfelelŇĎek √©s relev√°nsak kell, hogy legyenek, √©s a sz√ľks√©gesre kell korl√°toz√≥dniuk (‚Äěadattakar√©koss√°g”).

‚ÄĘ Pontosnak √©s sz√ľks√©g eset√©n naprak√©sznek kell lenni√ľk, minden √©szszerŇĪ int√©zked√©st meg kell tenni annak √©rdek√©ben, hogy az adatkezel√©s c√©ljai szempontj√°b√≥l pontatlan szem√©lyes adatokat halad√©ktalanul t√∂r√∂lj√©k vagy helyesb√≠ts√©k (‚Äěpontoss√°g”).

‚ÄĘ T√°rol√°s√°nak olyan form√°ban kell t√∂rt√©nnie, amely az √©rintettek azonos√≠t√°s√°t csak a szem√©lyes adatok kezel√©se c√©ljainak el√©r√©s√©hez sz√ľks√©ges ideig teszi lehetŇĎv√© a szem√©lyes adatok enn√©l hosszabb ideig t√∂rt√©nŇĎ t√°rol√°s√°ra csak akkor ker√ľlhet sor, amennyiben a szem√©lyes adatok kezel√©s√©re a 89. cikk (1) bekezd√©s√©nek megfelelŇĎen k√∂z√©rdekŇĪ archiv√°l√°s c√©lj√°b√≥l, tudom√°nyos √©s t√∂rt√©nelmi kutat√°si c√©lb√≥l vagy statisztikai c√©lb√≥l ker√ľl majd sor, az e rendeletben az √©rintettek jogainak √©s szabads√°gainak v√©delme √©rdek√©ben elŇĎ√≠rt megfelelŇĎ technikai √©s szervez√©si int√©zked√©sek v√©grehajt√°s√°ra is figyelemmel (‚Äěkorl√°tozott t√°rolhat√≥s√°g”).

‚ÄĘ Kezel√©s√©t oly m√≥don kell v√©gezni, hogy megfelelŇĎ technikai vagy szervez√©si int√©zked√©sek alkalmaz√°s√°val biztos√≠tva legyen a szem√©lyes adatok megfelelŇĎ biztons√°ga, az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezel√©s√©vel, v√©letlen elveszt√©s√©vel, megsemmis√≠t√©s√©vel vagy k√°rosod√°s√°val szembeni v√©delmet is ide√©rtve (‚Äěintegrit√°s √©s bizalmas jelleg”).

Az adatkezelŇĎ felelŇĎs a fentiek megfelel√©s√©rt, tov√°bb√° k√©pesnek kell lennie e megfelel√©s igazol√°s√°ra (‚Äěelsz√°moltathat√≥s√°g”).

4. ADATKEZELŇź ADATAI

N√©v:¬†Laslo Sales Korl√°tolt FelelelŇĎss√©gŇĪ T√°rsas√°g
Sz√©khely:¬†3529 Miskolc Testv√©rv√°rosok √ļtja 16.
Telephely 1:¬†3530 Miskolc Hadirokkantak √ļtja 50.
Bemutat√≥terem: Budapest, III. ker√ľlet, k√©rjen idŇĎpontot telefonon
Cégjegyzékszám: 05-09-035434
Adószám: 27836356-2-05
E-mail: info@gardenlifeoutdoorliving.com
Telefonszám: +36 70 420 2474

Az AdatkezelŇĎ https://gardenlifeoutdoor.hu weboldalon kerti √©s designer b√ļtorok √©s kerti kieg√©sz√≠tŇĎk kereskedelm√©nek c√©lj√°b√≥l honlapot (a tov√°bbiakban: Honlap) √ľzemeltet, amelynek sor√°n a Honlapra l√°togat√≥k szem√©lyes adatait kezeli. Szem√©lyes adatnak minŇĎs√ľlnek a term√©szetes szem√©ly felhaszn√°l√≥k (a tov√°bbiakban: Felhaszn√°l√≥k) adatai.

5.¬†ADATKEZEL√ČS JOGALAPJA

Az √©rintett hozz√°j√°rul√°sa az Infotv. 5. ¬ß (1) bekezd√©se, illetve az elektronikus kereskedelemi szolg√°ltat√°sok, valamint az inform√°ci√≥s t√°rsadalommal √∂sszef√ľggŇĎ szolg√°ltat√°sok egyes k√©rd√©seirŇĎl sz√≥l√≥ 2001. √©vi CVIII. t√∂rv√©ny (a tov√°bbiakban: Elker tv.) 13/A. ¬ß (3) bekezd√©se:

A szolg√°ltat√≥ a szolg√°ltat√°s ny√ļjt√°sa c√©lj√°b√≥l kezelheti azon szem√©lyes adatokat, amelyek a szolg√°ltat√°s ny√ļjt√°s√°hoz technikailag elengedhetetlen√ľl sz√ľks√©gesek. A szolg√°ltat√≥nak az egy√©b felt√©telek azonoss√°ga eset√©n √ļgy kell megv√°lasztania √©s minden esetben oly m√≥don kell √ľzemeltetnie az inform√°ci√≥s t√°rsadalommal √∂sszef√ľggŇĎ szolg√°ltat√°s ny√ļjt√°sa sor√°n alkalmazott eszk√∂z√∂ket, hogy szem√©lyes adatok kezel√©s√©re csak akkor ker√ľlj√∂n sor, ha ez a szolg√°ltat√°s ny√ļjt√°s√°hoz √©s az e t√∂rv√©nyben meghat√°rozott egy√©b c√©lok teljes√ľl√©s√©hez felt√©tlen√ľl sz√ľks√©ges, azonban ebben az esetben is csak a sz√ľks√©ges m√©rt√©kben √©s ideig.

6. ADATKEZEL√ČS C√ČLJA

A megrendel√©s teljes√≠t√©se, aj√°nlatk√©r√©s ad√°sa, szavatoss√°gi jogok biztos√≠t√°sa. A jogszab√°lyoknak megfelelŇĎ sz√°mla ki√°ll√≠t√°sa √©s a sz√°mviteli bizonylat-megŇĎrz√©si k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se. Az Sztv. 169. ¬ß (1)-(2) bekezd√©se alapj√°n a gazdas√°gi t√°rsas√°goknak a k√∂nyvviteli elsz√°mol√°st k√∂zvetlen√ľl √©s k√∂zvetetten al√°t√°maszt√≥ sz√°mviteli bizonylatot meg kell ŇĎrizni√ľk.

7. KEZELT ADATOK K√ĖRE

A kezelt adatok:
Regisztráció: e-mail cím

Adatkezelés célja:
lehetŇĎs√©g biztos√≠t√°sa az online term√©kv√°s√°rl√°shoz, vagy szolg√°ltat√°s megrendel√©shez (pl. kert√©p√≠t√©s, kertgondoz√°s)

Adatkezel√©s idŇĎtartama:
Az adatkezel√©s idŇĎtartama, az adatok t√∂rl√©s√©nek hat√°rideje: A regisztr√°ci√≥ t√∂rl√©s√©vel azonnal.

A kezelt adatok:
Megrendelés teljesítése:
Рszámlázási név
Рszállítási név
Рszámlázási cím
Рszállítási cím
– telefonsz√°m
Рe-mail cím

Adatkezelés célja:
Рszámviteli kötelezettség teljesítése
– szerzŇĎd√©sben foglalt szolg√°ltat√°sok teljes√≠t√©se

Adatkezel√©s idŇĎtartama:
Az adatkezel√©s idŇĎtartama, az adatok t√∂rl√©s√©nek hat√°rideje:¬†A regisztr√°ci√≥ t√∂rl√©s√©vel azonnal. Kiv√©ve a sz√°mviteli bizonylatok eset√©ben, mivel a sz√°mvitelrŇĎl sz√≥l√≥ 2000. √©vi C. t√∂rv√©ny 169. ¬ß (2) bekezd√©se alapj√°n 8 √©vig meg kell ŇĎrizni ezeket az adatokat.

A kezelt adatok:
Kapcsolattart√°s:

РNév
– Telefonsz√°m
РE-mail cím

Adatkezelés célja:
kapcsolattart√°s a megrendelŇĎvel a megrendel√©s teljes√≠t√©se √©rdek√©ben

Adatkezel√©s idŇĎtartama:
Az adatkezel√©s idŇĎtartama, az adatok t√∂rl√©s√©nek hat√°rideje: A felhaszn√°l√≥ k√©r√©s√©re azonnal.

A kezelt adatok:
Ajánlatkérés:

РNév
– Telefonsz√°m
РE-mail cím

Adatkezelés célja:

az aj√°nlatk√©r√©shez, az aj√°nlatk√©rŇĎ √∂nk√©ntesen j√°rul hozz√° az adatainak megad√°s√°hoz, hiszen ellenkezŇĎ esetben nem tudunk aj√°nlatot k√©sz√≠teni sz√°m√°ra

Adatkezel√©s idŇĎtartama:
Az adatkezel√©s idŇĎtartama, az adatok t√∂rl√©s√©nek hat√°rideje: az aj√°nlat kiad√°sa ut√°n vagy automatikusan t√∂r√∂lj√ľk az adatokat (ha nincs rendel√©s), vagy az aj√°nlatb√≥l megrendel√©s lesz √≠gy az ahhoz sz√ľks√©ges adatokat ut√°na is t√°roljuk azokat

 

8. ADATOK KEZEL√ČS√ČNEK IDŇźTARTAMA

Az adatkezel√©s idŇĎtartama, az adatok t√∂rl√©s√©nek hat√°rideje: A felhaszn√°l√≥ k√©r√©s√©re azonnal. Kiv√©ve a sz√°mviteli bizonylatok eset√©ben, mivel a sz√°mvitelrŇĎl sz√≥l√≥ 2000. √©vi C. t√∂rv√©ny 169. ¬ß (2) bekezd√©se alapj√°n 8 √©vig meg kell ŇĎrizni ezeket az adatokat.

9. ADATTOV√ĀBB√ćT√ĀS

Az AdatkezelŇĎ a sz√°ml√°z√°ssal, post√°z√°ssal √©s a honlap mŇĪk√∂d√©s√©vel √∂sszef√ľggŇĎ tev√©kenys√©g c√©lj√°b√≥l v√©gez adattov√°bb√≠t√°st. Az AdatkezelŇĎ a k√ľlsŇĎ szereplŇĎk adatkezel√©si gyakorlat√°√©rt nem felelŇĎs.
A Felhaszn√°l√≥ szem√©lyes adatainak tov√°bb√≠t√°s√°ra csak a jogszab√°lyokban meghat√°rozott k√∂telezŇĎ adattov√°bb√≠t√°s eset√©ben van lehetŇĎs√©g. Megkeres√©s eset√©ben a Szolg√°ltat√≥ a k√∂zjegyzŇĎ, a v√©grehajt√≥, b√≠r√≥s√°gok √©s m√°s hat√≥s√°gok megkeres√©s√©re a r√°juk vonatkoz√≥ t√∂rv√©nyi k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se √©rdek√©ben a t√∂rv√©nyekben √©s m√°s jogszab√°lyokban foglalt adattartalommal a megkeres√©s alapj√°n szolg√°ltat adatot.

9. ADATFELDOLGOZ√ďK

A sz√°ml√°z√°ssal √∂sszef√ľggŇĎ adatfeldolgoz√≥i tev√©kenys√©g:
Név: Octonull Kft.
Sz√©khely: 1085 Budapest, J√≥zsef k√∂r√ļt 74. I. em. 6.
Email: hello@billingo.hu
Cégjegyzékszám: 01-09-198177
Adószám: 25073364-2-42

Az √°rusz√°ll√≠t√°ssal √∂sszef√ľggŇĎ adatfeldolgoz√≥i tev√©kenys√©g:
Név: Magyar Posta Zrt.
Székhely: 1038 Budapest, Dunavirág utca 2-6.
Email: ugyfelszolgalat@posta.hu
Cégjegyzékszám: 01-10-042463
Adószám: 10901232-2-44

Név: GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.
Székhely: 2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2.
Email: info@gls-hungary.com
Cégjegyzékszám: 13-09-111755
Adószám: 12369410-2-44

Tárhelyszolgáltató:
Név: Mind-Info Kft.
Székhely: 1077 Budapest Rózsa u. 43
Email: info@mindinfo.hu
Cégjegyzékszám: 01-09-889642
Adószám: 14117006-2-42

Az adatkezelŇĎ sz√°ml√°z√°ssal √∂sszef√ľggŇĎ tev√©kenys√©g √°ltal tov√°bb√≠tja a sz√°ml√°z√°si adatokat, amiket az adatfeldolgoz√≥ bizalmasan kezeli a saj√°t Adatv√©delmi Szab√°lyzat√°nak megfelelŇĎen, az ott meghat√°rozott ideig.

11. COOKIEK

Haszn√°latuk seg√≠ts√©g√©vel mŇĪk√∂dnek olyan funkci√≥k, melyek elengedhetetlenek az oldal alapvetŇĎ mŇĪk√∂d√©s√©hez.

ADATV√ČDELEM STAT

Statisztika

Anonim adatok gyŇĪjt√©s√©hez seg√≠ti hozz√° a weboldal tulajdonosait, hogy megfelelŇĎ k√©pet kapjanak arr√≥l, hogy a l√°togat√≥k hogyan haszn√°lj√°k a weboldalt.

ADATV√ČDELEM STAT

12. ADATBIZTONS√ĀG

Az AdatkezelŇĎ az adatkezel√©s jellege, hat√≥k√∂re, k√∂r√ľlm√©nyei √©s c√©ljai, valamint a term√©szetes szem√©lyek jogaira √©s szabads√°gaira jelentett, v√°ltoz√≥ val√≥sz√≠nŇĪs√©gŇĪ √©s s√ļlyoss√°g√ļ kock√°zat figyelembev√©tel√©vel megfelelŇĎ technikai √©s szervez√©si int√©zked√©seket hajt v√©gre annak √©rdek√©ben, hogy a kock√°zat m√©rt√©k√©nek megfelelŇĎ szintŇĪ adatbiztons√°got garant√°lja. Az adatbiztons√°gi int√©zked√©seket valamennyi fejlesztŇĎre, besz√°ll√≠t√≥ra vonatkoz√≥ szerzŇĎd√©ses k√∂telezetts√©g √©s az alkalmazottakra k√∂telezŇĎ ‚ÄěBizalmasan‚ÄĚ kezelt, √ľzleti titkot tartalmaz√≥ belsŇĎdokumentumok, k√ľl√∂n√∂sen az adatkezel√©si √©s adatbiztons√°gi szab√°lyzat √≠rja elŇĎ.

A Szolg√°ltat√≥ minden sz√ľks√©ges l√©p√©st megtesz, hogy biztos√≠tsa a Felhaszn√°l√≥k √°ltal megadott szem√©lyes adatok biztons√°g√°t mind a h√°l√≥zati kommunik√°ci√≥ sor√°n, mind az adatok t√°rol√°sa, ŇĎrz√©se sor√°n.
A szem√©lyes adatokhoz szigor√ļan korl√°tozott a hozz√°f√©r√©s a jogosulatlan megismer√©s, a szem√©lyes adatok jogosulatlan megv√°ltoztat√°sa, illetve jogosulatlan felhaszn√°l√°sa megelŇĎz√©s√©re.

13. AZ √ČRINTETTEK JOGAI

13.1. A Felhaszn√°l√≥k jogai felsorolva a k√∂vetkezŇĎk:
1. √Ātl√°that√≥ t√°j√©koztat√°s, kommunik√°ci√≥ √©s a Felhaszn√°l√≥ joggyakorl√°s√°nak elŇĎseg√≠t√©se
2. ElŇĎzetes t√°j√©koz√≥d√°shoz val√≥ jog ‚Äď ha a szem√©lyes adatokat a Felhaszn√°l√≥t√≥l gyŇĪjtik
3. A Felhasználó hozzáférési joga
4. A helyesbítéshez való jog
5. A t√∂rl√©shez val√≥ jog (‚Äěaz elfeledtet√©shez val√≥ jog‚ÄĚ)
6. Az adatkezelés korlátozásához való jog
7. Az adathordozhatósághoz való jog
8. A tiltakozáshoz való jog
9. Automatiz√°lt d√∂nt√©shozatal egyedi √ľgyekben, bele√©rtve a profilalkot√°st
10. A Felhaszn√°l√≥ t√°j√©koztat√°sa az adatv√©delmi incidensrŇĎl
11. A fel√ľgyeleti hat√≥s√°ggal szembeni hat√©kony b√≠r√≥s√°gi jogorvoslathoz val√≥ jog
12. Az adatkezelŇĎvel vagy az adatfeldolgoz√≥val szembeni hat√©kony b√≠r√≥s√°gi
jogorvoslathoz való jog

13.2. ElŇĎzetes t√°j√©koz√≥d√°shoz val√≥ jog
A Felhaszn√°l√≥ jogosult arra, hogy az adatkezel√©ssel √∂sszef√ľggŇĎ t√©nyekrŇĎl √©s inform√°ci√≥kr√≥l az adatkezel√©s megkezd√©s√©t megelŇĎzŇĎen t√°j√©koztat√°st kapjon.
Ennek keret√©ben az AdatkezelŇĎ a Felhaszn√°l√≥t jelen t√°j√©koztat√≥ √∂ssze√°ll√≠t√°s√°val t√°j√©koztatja
a.¬†az adatkezelŇĎ √©s k√©pviselŇĎje kil√©t√©rŇĎl √©s el√©rhetŇĎs√©geirŇĎl,
b. az adatv√©delmi tisztviselŇĎ el√©rhetŇĎs√©geirŇĎl (ha van ilyen),
c. jogalapjáról,
a személyes adatok tervezett kezelésének céljáról, valamint az adatkezelés
d. jogos √©rdek √©rv√©nyes√≠t√©s√©n alapul√≥ adatkezel√©s eset√©n, az adatkezelŇĎ vagy harmadik f√©l jogos √©rdekeirŇĎl,
e. a szem√©lyes adatok c√≠mzettjeirŇĎl ‚Äď akikkel a szem√©lyes adatot k√∂zlik ‚Äď, illetve a c√≠mzettek kateg√≥ri√°ir√≥l, ha van ilyen
f. adott esetben annak t√©ny√©rŇĎl, hogy az adatkezelŇĎ harmadik orsz√°gba vagy nemzetk√∂zi szervezet r√©sz√©re k√≠v√°nja tov√°bb√≠tani a szem√©lyes adatokat.
A Felhaszn√°l√≥ k√©relmezheti az AdatkezelŇĎtŇĎl a r√° vonatkoz√≥ szem√©lyes adatokhoz val√≥ hozz√°f√©r√©st, azok helyesb√≠t√©s√©t, t√∂rl√©s√©t vagy kezel√©s√©nek korl√°toz√°s√°t, √©s tiltakozhat az ilyen szem√©lyes adatok kezel√©se ellen, valamint a Felhaszn√°l√≥ adathordozhat√≥s√°ghoz val√≥ jog√°nak √©rv√©nyes√≠t√©s√©t.

A Felhaszn√°l√≥ hozz√°j√°rul√°s√°n alapul√≥ adatkezel√©s eset√©n a hozz√°j√°rul√°st b√°rmely idŇĎpontban indokl√°s n√©lk√ľl visszavonhatja, ami nem √©rinti a visszavon√°s elŇĎtt a hozz√°j√°rul√°s alapj√°n v√©grehajtott adatkezel√©s jogszerŇĪs√©g√©t.

Az adatkezelŇĎ jelen t√°j√©koztat√≥ rendelkez√©sre bocs√°t√°s√°val ad t√°j√©koztat√°st arr√≥l, hogy adatkezel√©si c√©lonk√©nt meghat√°rozott adatkezel√©se k√∂r√©ben a szem√©lyes adat szolg√°ltat√°sa jogszab√°lyon vagy szerzŇĎd√©ses k√∂telezetts√©gen alapul vagy szerzŇĎd√©s k√∂t√©s√©nek elŇĎfelt√©tele- e, valamint, hogy az √©rintett k√∂teles-e a szem√©lyes adatokat megadni, tov√°bb√°, hogy milyen lehets√©ges k√∂vetkezm√©nyekkel j√°rhat az adatszolg√°ltat√°s elmarad√°sa.

Az AdatkezelŇĎ automatiz√°lt d√∂nt√©shozatalt, profilalkot√°st nem alkalmaz. Ha az AdatkezelŇĎ a szem√©lyes adatokon a gyŇĪjt√©s√ľk c√©lj√°t√≥l elt√©rŇĎ c√©lb√≥l tov√°bbi adatkezel√©st k√≠v√°n v√©gezni, a tov√°bbi adatkezel√©st megelŇĎzŇĎen t√°j√©koztatnia kell a Felhaszn√°l√≥t errŇĎl az elt√©rŇĎ c√©lr√≥l √©s minden relev√°ns kieg√©sz√≠tŇĎ inform√°ci√≥r√≥l.
Az elŇĎzetes t√°j√©koz√≥d√°shoz val√≥ jog r√©szletes szab√°lyait a Rendelet 13. cikke tartalmazza.

Az AdatkezelŇĎ kiz√°r√≥lag olyan adatot kezel, amelyet a Felhaszn√°l√≥ bocs√°tott a rendelkez√©s√©re.

13.3. A Felhasználó hozzáférési joga
A Felhaszn√°l√≥ jogosult arra, hogy az adatkezelŇĎtŇĎl visszajelz√©st kapjon arra vonatkoz√≥an, hogy szem√©lyes adatainak kezel√©se folyamatban van-e, √©s ha ilyen adatkezel√©s folyamatban van, jogosult arra, hogy a szem√©lyes adatokhoz √©s az elŇĎbbi pontban √≠rt kapcsol√≥d√≥ inform√°ci√≥khoz hozz√°f√©r√©st kapjon. (Rendelet 15. cikk). Az AdatkezelŇĎ nem tov√°bb√≠t szem√©lyes adatokat harmadik orsz√°gba vagy nemzetk√∂zi szervezet r√©sz√©re.

Az AdatkezelŇĎ k√©r√©sre az adatkezel√©s t√°rgy√°t k√©pezŇĎ szem√©lyes adatok m√°solat√°t a Felhaszn√°l√≥ rendelkez√©s√©re bocs√°tja. A Felhaszn√°l√≥ √°ltal k√©rt tov√°bbi m√°solatok√©rt az AdatkezelŇĎ az adminisztrat√≠v k√∂lts√©geken alapul√≥, √©szszerŇĪ m√©rt√©kŇĪ d√≠jat sz√°m√≠that fel.

A Felhasználó hozzáférési jogára vonatkozó részletes szabályokat a Rendelt 15. cikke tartalmazza.

13.4. A helyesbítéshez való jog
A Felhaszn√°l√≥ k√©r√©s√©re az AdatkezelŇĎ indokolatlan k√©sedelem n√©lk√ľl helyesb√≠ti a r√° vonatkoz√≥ pontatlan szem√©lyes adatokat. Figyelembe v√©ve az adatkezel√©s c√©lj√°t, az √©rintett jogosult arra, hogy k√©rje a hi√°nyos szem√©lyes adatok ‚Äď egyebek mellett kieg√©sz√≠tŇĎ nyilatkozat √ļtj√°n t√∂rt√©nŇĎ ‚Äď kieg√©sz√≠t√©s√©t is.
Ezen szab√°lyokat a Rendelet 16. cikke tartalmazza.

13.5. A t√∂rl√©shez val√≥ jog (‚Äěaz elfeledtet√©shez val√≥ jog‚ÄĚ)
A Felhaszn√°l√≥ k√©r√©s√©re az AdatkezelŇĎ indokolatlan k√©sedelem n√©lk√ľl t√∂r√∂li a r√° vonatkoz√≥ szem√©lyes adatokat. Amennyiben:
a. a szem√©lyes adatokra m√°r nincs sz√ľks√©g abb√≥l a c√©lb√≥l, amelybŇĎl azokat gyŇĪjt√∂tt√©k vagy m√°s m√≥don kezelt√©k
b. a Felhaszn√°l√≥ visszavonja az adatkezel√©s alapj√°t k√©pezŇĎ hozz√°j√°rul√°s√°t, √©s az adatkezel√©snek nincs m√°s jogalapja
c. a Felhaszn√°l√≥ tiltakozik az adatkezel√©se ellen, √©s nincs elsŇĎbbs√©get √©lvezŇĎ jogszerŇĪ ok az adatkezel√©sre,
d. a személyes adatokat jogellenesen kezelték
e. a szem√©lyes adatokat az adatkezelŇĎre alkalmazand√≥ uni√≥s vagy tag√°llami jogban elŇĎ√≠rt jogi k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©s√©hez t√∂r√∂lni kell
f. a szem√©lyes adatok gyŇĪjt√©s√©re k√∂zvetlen√ľl gyermeknek k√≠n√°lt, inform√°ci√≥s t√°rsadalommal √∂sszef√ľggŇĎ szolg√°ltat√°sok k√≠n√°l√°s√°val kapcsolatosan ker√ľlt sor.
A t√∂rl√©shez val√≥ jog nem √©rv√©nyes√≠thetŇĎ a Rendelet 17. cikk√©ben foglalt kiv√©telek eset√©ben. Elfeledtet√©shez val√≥ jog azt jelenti, hogy az egyes adatkezelŇĎk √°ltal nyilv√°noss√°gra hozott vagy m√°s c√≠mzetteknek √°tadott szem√©lyes adat t√∂rl√©s√©rŇĎl √ļgy kell gondoskodni, hogy a t√∂rl√©si k√∂telezetts√©get k√∂z√∂lni kell valamennyi tov√°bbi adatkezelŇĎvel, akinek a szem√©lyes adatot az AdatkezelŇĎ √°tadta.

13.6. Az adatkezelés korlátozásához való jog
Az adatkezel√©s korl√°toz√°sa eset√©n az ilyen szem√©lyes adatokat a t√°rol√°s kiv√©tel√©vel csak a Felhaszn√°l√≥ hozz√°j√°rul√°s√°val, vagy jogi ig√©nyek elŇĎterjeszt√©s√©hez, √©rv√©nyes√≠t√©s√©hez vagy v√©delm√©hez, vagy m√°s term√©szetes vagy jogi szem√©ly jogainak v√©delme √©rdek√©ben, vagy az Uni√≥, illetve valamely tag√°llam fontos k√∂z√©rdek√©bŇĎl lehet kezelni.

A Felhaszn√°l√≥ jogosult arra, hogy k√©r√©s√©re az AdatkezelŇĎ korl√°tozza az adatkezel√©st ha az al√°bbiak valamelyike teljes√ľl:
a. a Felhaszn√°l√≥ vitatja a szem√©lyes adatok pontoss√°g√°t, ez esetben a korl√°toz√°s arra az idŇĎtartamra vonatkozik, amely lehetŇĎv√© teszi, hogy az AdatkezelŇĎ ellenŇĎrizze a szem√©lyes adatok pontoss√°g√°t
b. az adatkezelés jogellenes, és a Felhasználó ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását
c. az AdatkezelŇĎnek m√°r nincs sz√ľks√©ge a szem√©lyes adatokra adatkezel√©s c√©lj√°b√≥l, de a Felhaszn√°l√≥ ig√©nyli azokat jogi ig√©nyek elŇĎterjeszt√©s√©hez, √©rv√©nyes√≠t√©s√©hez vagy v√©delm√©hez vagy
d. a Felhaszn√°l√≥ tiltakozott az adatkezel√©s ellen, ez esetben a korl√°toz√°s arra az idŇĎtartamra vonatkozik, am√≠g meg√°llap√≠t√°sra nem ker√ľl, hogy az adatkezelŇĎ jogos indokai elsŇĎbbs√©get √©lveznek-e a Felhaszn√°l√≥ jogos indokaival szemben.

Az adatkezel√©s korl√°toz√°s√°nak felold√°s√°r√≥l a Felhaszn√°l√≥t elŇĎzetesen t√°j√©koztatni kell. A vonatkoz√≥ szab√°lyokat a Rendelet 18. cikke tartalmazza.

13.7. Az adathordozhatósághoz való jog
A Rendeletben √≠rt felt√©telekkel a Felhaszn√°l√≥ jogosult arra, hogy a r√° vonatkoz√≥, √°ltala egy adatkezelŇĎ rendelkez√©s√©re bocs√°tott szem√©lyes adatokat tagolt, sz√©les k√∂rben haszn√°lt, g√©ppel olvashat√≥ form√°tumban megkapja, tov√°bb√° jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy m√°sik adatkezelŇĎnek tov√°bb√≠tsa an√©lk√ľl, hogy ezt akad√°lyozn√° az az adatkezelŇĎ, amelynek a szem√©lyes adatokat a rendelkez√©s√©re bocs√°totta, felt√©ve, ha:
a. az adatkezel√©s hozz√°j√°rul√°son vagy szerzŇĎd√©sen alapul √©s b. az adatkezel√©s automatiz√°lt m√≥don t√∂rt√©nik.

A Felhaszn√°l√≥ k√©rheti a szem√©lyes adatok adatkezelŇĎk k√∂z√∂tti k√∂zvetlen tov√°bb√≠t√°s√°t is. Az adathordozhat√≥s√°ghoz val√≥ jog gyakorl√°sa nem s√©rtheti a t√∂rl√©shez (az elfeledtet√©shez) val√≥ jogot. Az adtahordozhat√≥s√°ghoz val√≥ jog nem alkalmazand√≥ abban az esetben, ha az adatkezel√©s k√∂z√©rdekŇĪ vagy az adatkezelŇĎre ruh√°zott k√∂zhatalmi jogos√≠tv√°nyai gyakorl√°s√°nak keret√©ben v√©gzett feladat v√©grehajt√°s√°hoz sz√ľks√©ges. E jog nem √©rintheti h√°tr√°nyosan m√°sok jogait √©s szabads√°gait.
A részletes szabályokat a Rendelet 20. cikke tartalmazza.

13.8. A tiltakozáshoz való jog
A Felhaszn√°l√≥ jogosult arra, hogy tiltakozzon szem√©lyes adatainak kezel√©se ellen. Ebben az esetben az adatkezelŇĎ a szem√©lyes adatokat nem kezelheti tov√°bb, kiv√©ve, ha az adatkezelŇĎ bizony√≠tja, hogy az adatkezel√©st olyan k√©nyszer√≠tŇĎ erejŇĪ jogos okok indokolj√°k, amelyek elsŇĎbbs√©get √©lveznek a Felhaszn√°l√≥ √©rdekeivel, jogaival √©s szabads√°gaival szemben, vagy amelyek jogi ig√©nyek elŇĎterjeszt√©s√©hez, √©rv√©nyes√≠t√©s√©hez vagy v√©delm√©hez kapcsol√≥dnak.
Az AdatkezelŇĎ nem folytat k√∂zvetlen √ľzletszerz√©st ez√©rt ilyen alapon adatkezel√©s sem t√∂rt√©nik.
A Felhaszn√°l√≥ tiltakoz√°si jog√°ra legk√©sŇĎbb az elsŇĎ kapcsolatfelv√©tel sor√°n kifejezetten fel kell h√≠vni annak figyelm√©t, √©s az erre vonatkoz√≥ t√°j√©koztat√°st egy√©rtelmŇĪen √©s minden m√°s inform√°ci√≥t√≥l elk√ľl√∂n√≠tve kell megjelen√≠teni. Az √©rintett a tiltakoz√°shoz val√≥ jogot mŇĪszaki elŇĎ√≠r√°sokon alapul√≥ automatiz√°lt eszk√∂z√∂kkel is gyakorolhatja.

13.9. A Felhaszn√°l√≥ t√°j√©koztat√°sa az adatv√©delmi incidensrŇĎl
Ha az adatv√©delmi incidens val√≥sz√≠nŇĪs√≠thetŇĎen magas kock√°zattal j√°r a term√©szetes szem√©lyek jogaira √©s szabads√°gaira n√©zve, az adatkezelŇĎnek indokolatlan k√©sedelem n√©lk√ľl t√°j√©koztatnia kell az √©rintettet az adatv√©delmi incidensrŇĎl.

A részletes szabályokat a Rendelet 34. cikke tartalmazza.

A Felhaszn√°l√≥ a fel√ľgyeleti hat√≥s√°ghoz c√≠mzett panaszt ny√ļjthat be, amennyiben v√©lt vagy val√≥s s√©relem √©ri az adatkezel√©s k√∂r√©ben.

A hat√≥s√°g neve, c√≠me, el√©rhetŇĎs√©ge:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH)
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
www.naih.hu
ugyfelszolgalat@naih.hu
Tel: +36 (1) 391-1400
Fax: +36 (1) 391-1410

A NAIH k√∂teles t√°j√©koztatni az √ľgyfelet a panasszal kapcsolatos elj√°r√°si fejlem√©nyekrŇĎl √©s annak eredm√©ny√©rŇĎl, ide√©rtve azt is, hogy az √ľgyf√©l jogosult b√≠r√≥s√°gi jogorvoslattal √©lni.

14. JOGORVOSLATOK

14.1. A fel√ľgyeleti hat√≥s√°ggal szembeni hat√©kony b√≠r√≥s√°gi jogorvoslathoz val√≥ jog
A panaszos jogosult a hat√©kony b√≠r√≥s√°gi jogorvoslatra a fel√ľgyeleti hat√≥s√°g r√° vonatkoz√≥, jogilag k√∂telezŇĎ erejŇĪ d√∂nt√©s√©vel szemben, minden √©rintett jogosult a hat√©kony b√≠r√≥s√°gi jogorvoslatra, ha az illet√©kes fel√ľgyeleti hat√≥s√°g nem foglalkozik a panasszal, vagy h√°rom h√≥napon bel√ľl nem t√°j√©koztatja a Felhaszn√°l√≥ a beny√ļjtott panasszal kapcsolatos elj√°r√°si fejlem√©nyekrŇĎl vagy annak eredm√©ny√©rŇĎl.
E szab√°lyokat a Rendelet 78. cikke tartalmazza.

14.2. Az adatkezelŇĎvel vagy az adatfeldolgoz√≥val szembeni hat√©kony b√≠r√≥s√°gi jogorvoslathoz val√≥ jog
Minden Felhaszn√°l√≥ hat√©kony b√≠r√≥s√°gi jogorvoslatra jogosult, ha meg√≠t√©l√©se szerint a szem√©lyes adatainak e rendeletnek nem megfelelŇĎ kezel√©se k√∂vetkezt√©ben megs√©rtett√©k az e rendelet szerinti jogait.

E szab√°lyokat a Rendelet 79. cikke tartalmazza

Kelt.: Budapest, 2020. november 22.