Blog

Időtlen Szardínia – A Porto Rafael sztori

Időtlen Szardínia

Az 1960-as években Rafael Neville gróf a Francia Riviéra, Korzika és Szardínia között utazgatott, hogy megtalálja álmai vízióját: sziklás sziklafalak, zöld mediterrán bozótok, a fenséges tengeri fenyők és varázslatos smaragd tenger mellett. Mintha valami regényből vették volna, így kezdődik Porto Rafael története, a falué, amelyet egy különc nemes épített a La Maddalena szigetvilággal szemben.

Egyedülálló, magával ragadó hely, amely magába foglalja a Földközi-tenger szépségét, természetét, építészetét és hagyományos kézművességét: és ugyanez egy különleges otthon helye is. Ez a lenyűgöző környezet sok-sok Ethimo kollekció megalkotásához nyújtott és nyújt a mai  napig ihletet.

Ethimo - Rafael kollekció / Porto Rafael

2019-ben egy igazán egyedülálló projekt jött létre, Paola Navone sokoldalú kreativitásának köszönhetően. Egy olyan együttműködés, amelyet a kölcsönös megbecsülés vezérel, és a tervező azon képessége, hogy a helységeket az érzelmekkel együtt az építészetre, a formákra, az anyagokra és dizájnra fordítsa át.

Ez volt az első lépés egy olyan inspiráló utazásban, amely a Porto Rafael-i otthon felújításához vezetett, úgy, hogy közben megőrizte a kor eredeti szellemét, különösen a természethez fűződő szoros kapcsolatát.

Egy spirituális utazás, amely a gazdag helyi hagyományokon alapuló örökség feltárásával kezdődött, olyan anyagok, eljárások és kézműves készségek felfedezésével, amelyek hozzájárulhatnak egy „természetesen organikus otthon megteremtéséhez, ahol minden visszavezethető a tengerhez és a szardíniai hagyomány elemeihez, átitatva mindezt az alkotó kalandvágyó lelkivilágával.” ( Paola Navone ).

Ethimo - Rafael kollekció / Porto Rafael
Porto Rafael Szardínia

Ez a házfelújítási projekt abban is inspirációt nyújtott Paola Navone-nak, hogy megalkosson egy bútorcsaládot, amelyet kifejezetten ehhez a különleges otthonhoz terveztek. Itt született az Ethimo Rafael kollekciója is, amely egy páratlan dizájn koncepció. Asztalok ősi, szabálytalan alakú lapjai a tenger-, vagy lávakő színű márványból készültek, a kényelmes székek és heverők szálcsiszolt teakfa szerkezetekkel, fém kapcsokkal és Paola Navone által tervezett szövetekkel varázslatosan mutatnak, ezeket ugyanúgy a tenger hullámai és színei ihlették.

Porto Rafael Szardínia
Porto Rafael Szardínia
Porto Rafael Szardínia

A ház újra-megalkotásában minden egyes elem gondos kreatív munka eredménye, a falaktól a kiegészítőkig: olyan részletekre is figyeltek, hogy például még az étkészlet is tükrözze Szardínia csodálatos öblét, ezt az autentikus, színes varázs-világot.

A Porto Rafael valójában egy projekt egy projektben, egy különleges fejezet abban a történetben, amely azóta is folytatódik, és amely a nemzetközi tervezéshez a természetből meríti az ihletet.

(Forrás: Ethimo)