Blog

Rendkívül kényelmes bútorok az ügyfelek igényeire szabva

RELAX IN STYLE

flip-2
STRAND + HVASS
Nagy klasszikusok
újragondolva

2021-ben a Cane-line bemutatta a teraszok és erkélyek igazi klasszikusának – egy összecsukható asztalból és egy összecsukható székből álló – exkluzív új változatát. Mindkét elem csak néhány másodpercet vesz igénybe, hogy szétnyissuk, összecsukjuk, vagy elrakjuk. A Strand + Hvass dán tervezőpáros az elegáns mintákat sima vonalakkal és precíz összezárási technikával ötvözve tervezte meg. A Strand + Hvass számos Cane-line exkluzív sorozatot készített már.

CANE-LINE FLIP KOLLEKCIÓ

A Strand + Hvass a sok éves együttműködés után mára már a Cane-line tervezési univerzumának szerves részévé vált. Ennek a tehetséges duónak köszönhető például a márka egyik  legismertebb és legnépszerűbb terméke, a Breeze kollekció , vagy az On-the-move asztalok.

A Strand + Hvass tervei innovatív folyamatokon, a funkciók és igények alapvető megértésén alapulnak, és ami a legfontosabb, hogy a fogyasztóra összpontosítanak, hogy teljesen megértsék igényeiket és kívánságaikat.

Terveik mélyen gyökereznek a skandináv kultúrában, ahol munkájuk sarokköve a kényelem, az egyszerűség és a kiegyensúlyozott vonalak.

Hogyan készül?

Megkérdeztük Christinát és Niels-t, akik a Strand + Hvass tervezői, hogy hogyan fejlesztik fantasztikus terveiket, miből áll egy fejlesztési folyamat. Ebből a beszélgetésből egy izgalmas interjú készült, amelynek középpontjában a tervezési inspiráció és munkafilozófiájuk áll, persze nem utolsósorban megvizsgáltuk közelebbről is a Cane-line 2021-es kültéri kollekciója részeként megjelent új FLIP kollekció tervezési folyamatát.

Honnan szerzitek az ihletet a tervezéshez?

A tervezésünk inspirációját a funkciók, az anyagok, valamint az egyéni vásárló kívánságai és igényei adják a mindennapi életben. De az ihletet nagyon apró dolgokban is megtaláljuk, amelyeket utunk során látunk. Olyan dolgok, amelyeknek gyakran semmi közük a tervezéshez és a bútorokhoz. Lehet ez a természetben, a végtelen mennyiségű konstrukcióban, amivel találkozunk a mindennapjainkban, az organikus formákban és a természetes színekben, amelyek új ötleteket kelthetnek életre bennünk.

A nagyváros forgatagában és a város pezsgő életében egy forma, egy épület vagy anyag új tervezési ötleteket vethet fel. Az ihlet mindig akkor jön, amikor a legkevésbé számítunk rá.

Melyek a legfontosabb prioritások és milyen szempontokat vesztek figyelembe egy új design kidolgozása során?

A legfontosabb fókuszpontunk az, hogy nagyszerű és tartós termékeket hozzunk létre minden alkalommal, amikor új bútorokat fejlesztünk.

Mindig arra törekszünk, hogy kényelmet teremtsünk, és ezek az ügyfelek különösen pozitív tapasztalatokat szereznek, kellemes élményt nyújtanak a bútoraink megvásárlásakor és használatakor.

Bútorainknak vizuálisan és funkcionálisan is vonzaniuk kell a fogyasztókat. Tervezőként és fogyasztóként egyaránt nagy felelősséggel tartozunk a környezetért, az erőforrások felhasználásáért és az éghajlat védelméért, ezért bútoraink hosszú élettartammal rendelkeznek. Ez önmagában jó minőségű anyagokat igényel, ugyanakkor azt is, hogy a bútorok látványban, az időtállóság szempontjából is hosszú élettartammal rendelkezzenek, egészen a legapróbb részletekig.

Az elsődleges az, hogy minden szempontból, kivétel nélkül pozitív érzést keltsen a fogyasztókban, ha bútorainkat használják.

Hogyan lehet valaki naprakész az aktuális trendekkel? Fontos számotokra az aktuális trendek követése, vagy az a fontosabb, hogy “kitűnjetek a tömegből”?

Nem hisszük, hogy a trendeknek és a tervezésnek sok köze van egymáshoz. Nem sok időt töltünk az aktuális trendekkel, de persze figyeljük, kíváncsiak vagyunk rá. De követjük a sokéves tapasztalatunkat, a megérzéseinket és a józan észünket. Számunkra a tervezés inkább az új igények kielégítésére vonatkozik, nem pedig aktuálisan népszerű csodák létrehozására, vagy a hamarosan elmúló trendek követésére.

Természetesen a formatervezési mintáink úgy fejlődnek, ahogy a fogyasztók viselkedési szokásai változnak – ha a viselkedés változik, akkor a fogyasztói igények is, és bútorainknak pontosan ehhez kell illeszkedniük.

Mi inspirálta a FLIP tervezését?

A FLIP sorozat a klasszikus összecsukható szék és az kísérő asztal tervezésén alapult, amelynek megreformálásán és fejlesztésén dolgoztunk. A szék háttámlájának jellegzetes lejtése karaktert és igazán jó kényelmet kölcsönöz neki. Keményen dolgoztunk azon, hogy a bútorok könnyen összecsukhatók legyenek, elegánsan a helyükre csúszhassanak, valamint hogy tároláskor kevés helyet foglaljanak el.

A FLIP minden részletét alaposan kidolgoztuk. Ez a kollekció alapvetően egy hagyományos bútor, de mégis valami több is. Ez egy modern és kényelmes teakfa bútor, amely barátságos és az összetartozást képviseli.

A szék bármely környezetbe csodásan illeszkedik, mindenféle éghajlaton és időjárási körülmények között jól funkcionál.

Néhány kifinomult tervezési részlettel gazdagítottuk a FLIP sorozatot, amelyek véleményünk szerint magasabb szintre emelik a klasszikus összecsukható bútorokat. Ilyen például a változó panelszélesség, amelynek köszönhetően sokoldalúbban tudjuk használni a fát, és ugyanakkor karaktert is adnak a bútornak.

El tudnátok mondani röviden a tervezési folyamatot?

A tervezési folyamatot mindig a helyzet elemzésével kezdjük, hogy például a fogyasztó milyen helyzetekkel találkozik a bútorok használata során, mint ahogy azzal is foglalkozunk, hogy milyen fogyasztói igényeknek kell megfelelni. Ezután felvázoljuk, megfigyeljük a funkciókat, megbeszéljük és újra tervezünk. Ezután kis méretű modelleket készítünk és tesztelünk minden funkciót. Végül egy az egyben arányban készítünk próbamodelleket, ahol a szögeket, magasságokat és íveket finomhangoljuk az optimális kényelem érdekében.

Mi a munkafilozófiátok?

Munkafilozófiánk az, hogy minden alkalommal valami különlegeset hozzunk létre, de természetesen használható és tartós bútorokat, amelyeket a fogyasztók sok éven át élvezhetnek. Hosszú élettartamú bútorok létrehozására törekszünk, amelyek továbbra is izgalmasak és sokféle környezetben alkalmazhatók.